404, Not Found Try again

Potetsalat med Nýr

Nok til 6 porsjoner Kok potetene, og kutt i biter. Ha i majones og Nýr, og snitt purreløken. Alt vendes sammen. Smak til med salt og pepper. 500 g potet 150 g majones 150 g Nýr 1⁄2 purreløk Foto Marte Garmann Oppskrift Thomas Pedersen

Continue reading →

Jordbærsmoothie med Nýr

Holder til 12 personer. Alle ingredienser fylles i en mikser og blendes fint. Serveres i iskalde glass. Serveres som en dessert eller som en afternoon drink. Det kan evt. brukes andre friske bær enn jordbær. 3 dl vanilje-yoghurt 3 dl Nýr 500 g. friske eller…

Continue reading →

Bringebærmousse med Nýr

Oppskrift til 10 porsjoner Bringebær, sukker og vanilje kokes og blendes glat med en blender og siles. Den avkjøles pure av bringebær vendes ned i Nýr som vendes sammen med smeltet gelatine og tilslutt kremen. Fylles i former og avkjøles. Vendes ut og serveres med…

Continue reading →

Frokost med Nýr

Sunn kornblanding med mager Nýr og søte, friske bær er en god start på dagen. Velg kornblanding etter ønske, bruk Nýr som erstatning til melk og prøv deg frem. Prøv også Nýr med honning og hakkede nøtter som for eksempel pekannøtter, hasselnøtter eller mandler. Foto…

Continue reading →

Nýr som smøreost

Røkt laks kan byttes ut med annen fisk eller kjøtt etter smak. 1 stk skive godt brød 50 g god røkt fisk 1ss Nýr 1 ss gressløk eller rødløk 1 klype salt Foto Carl Martin Nordby Oppskrift Øyvind Hjelle

Continue reading →

Iskake av Nýr

Visp eggedosis av eggeplommer og hele egg sammen med sukker. Bland inn samme mengde Nýr. Fryses i springform ca 4-5 timer. Pyntes med bær etter eget ønske. Om fryst lenger, ta opp ca en time før bruk. 3 eggeplommer 2 hele egg 7 ss sukker…

Continue reading →

Blåbærpai med Nýr

Blåbærpaien serveres gjerne med vaniljeis, nyplukka blåbær eller Nýrkrem. Du trenger: Paiform, bolle, kjele og sikt. Bunn 175 g mykt smør 4 ss sukker 2 eggeplommer 4,5 dl hvetemel 1 ts bakepulver Rør smør og sukker luftig og tilsett eggeplommer. Sikt inn det tørre og…

Continue reading →

Nýrkrem med sitronverbenasukker og bringebær

Kok opp fløte, sukkeret, den bløtlagde gelatinen og den splittede vaniljestangen. Rør inn Nýr og sil den i en espumaflaske. Ikke ha flasken mer en halvfull. Fyll den med to patroner og rist den godt. Sett den på hodet/opp-ned i kjøleskapet. Rist på den hvert…

Continue reading →

Nýr som topping på supper og gryter

En spiseskje med Nýr og vårløk-krem gir en god kontrast og løfter retter som supper og gryter noen hakk med sin friske gode smak. 1 dl Nýr 2 ss olivenolje 1 stk vårløk 1/2 ts maldonsalt 1/2 ts grovmalt svart pepper

Continue reading →

Dressing med Nýr

Kremet Nýrog grov sennepsdressing Olje, eddik, Nýrog sennep røres sammen. Smak til med salt og pepper. Ha I gressløken til slutt. Godt til alt kokt eller stekt lyst kjøtt, salater og grønnsaker. 1 dl Nyr 1 dl fløte 2 dl olivenolje 1 dl valnøtt olje…

Continue reading →

Page 2 of 4 1 2 3 4