404, Not Found Try again

Nýr og rømme (til laks)

Pisk opp rømmen. Rør honningen inn i Nýr og bland sammen. 100 g seter rømme 150 g nyr 50 g honning

Continue reading →

Svele med Nýr

Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland resten inn i eggedosisen. La stå å svelle i 2-3 timer på kjøl. Stekes på takke eller i tørr teflonpanne. Serveres med syltetøy og Nýr Du trenger: Takke eller teflon/keramisk panne, stekespade, bolle og visp. Svelerøre 5 stk…

Continue reading →

Rugbrød med Nýr

Nok til 4 brød. Bland sammen kjerner av gresskar, linfrø, solsikke, hvete eller lignende, salt og myse av Nýr/vann/øl og la det svelle over natten. Alt blandes med kjernene og kjøres i eltemaskin på lav hastighet i 30 min. Veies så opp i 1000g leiver…

Continue reading →

Eplekake med Nýr

Nok til 2 gastrobakker. Kjør smør og melis i kjøkkenmaskin. Tilsett egg og hvetemel og bland det sammen til en glass masse som settes til kjøling i 1 time. Kjevles ut til to gastrobakker. Forstek på 175 grader i 10 minutter. Skrell ca 20 epler…

Continue reading →

Tilslørte bondepiker med Nýr

Nok til 5-6 glass. Skrell 6 epler og kutt dem i terninger. Halvparten kokes inn med litt skukker til puré. Ha i resten av eplene som trekkes møre i den varme puréen. Avkjøl. Pisk fløte og sukker. Rør inn Nýr til slutt. Om ønskelig kan…

Continue reading →

Fruktsalat med Nýrkrem

Rør sammen Nýr, vaniljestang og sukker. Vend forsiktig inn prisket krem. Legg denne over dine sukrete favorittbær. Dryss over knust søt kjeks. 200 g Nýr 2 dl krem 5 ss sukker 1/2 vaniljestang (kun margen) Foto: Carl Martin Nordby Oppskrift: Øyvind Hjelle

Continue reading →

Ostekake med Nýr

Nok til 24 porsjoner Pisk sammen egg og sukker. Ha i Philadelphiaost, Nýr og vaniljesukker. Piskes til fin masse. Kjeks og sukker kjøres fint i kjøkkenmaskin sammen med smeltet smør. Trykk deigen ut i to ringformer. Ha over ostemassen. Stek på 110 grader i 30-40…

Continue reading →

Nýr isparfait

Nok til 24 porsjoner. Pisk egg og sukker seig. Pisk eggehviter og 1/2 dl sukker til lett marengs, og ha den i eggemassen. Pisk kremfløte og Nýr lett sammen med vaniljesukker og vend det inn i eggemassen. Hell passende former. 8 eggeplommer 2 dl sukker…

Continue reading →

Pannacotta med Nýr

Nok til 4 porsjoner Legg gelatinplatene i kaldt vann. Skrap ut frøene fra vaniljestangen. Varm opp fløte, sukker, vaniljefrøene og vaniljestangen til kokepunktet. Ta ut vaniljestangen. Klem ut vannet fra gelatinen og rør gelatinen inn i fløteblandingen. Avkjøl til fingertemperatur, og ha i Nýr. Sett…

Continue reading →

Kremet rosenkål

Nok til 5 porsjoner. Blansjér rosenkålen, og del den i fire. Kok inn fløten til halv mengde. Smak til med Nýr og litt sukker. Nå kan rosenkålen vendes i. Salt og pepper etter smak. 350 g rosenkål 2 dl fløte Nýr etter smak Litt sukker…

Continue reading →

Page 1 of 4 1 2 3 4