Pisk opp rømmen. Rør honningen inn i Nýr og bland sammen. 100 g seter rømme 150 g nyr 50 g honning
Pisk opp rømmen. Rør honningen inn i Nýr og bland sammen. 100 g seter rømme 150 g nyr 50 g honning
Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland resten inn i eggedosisen. La stå å svelle i 2-3 timer på kjøl. Stekes på takke eller i tørr teflonpanne. Serveres med syltetøy og Nýr Du trenger: Takke eller teflon/keramisk panne, stekespade, bolle og visp. Svelerøre 5 stk…
Nok til 4 brød. Bland sammen kjerner av gresskar, linfrø, solsikke, hvete eller lignende, salt og myse av Nýr/vann/øl og la det svelle over natten. Alt blandes med kjernene og kjøres i eltemaskin på lav hastighet i 30 min. Veies så opp i 1000g leiver…
Nok til 2 gastrobakker. Kjør smør og melis i kjøkkenmaskin. Tilsett egg og hvetemel og bland det sammen til en glass masse som settes til kjøling i 1 time. Kjevles ut til to gastrobakker. Forstek på 175 grader i 10 minutter. Skrell ca 20 epler…
Nok til 5-6 glass. Skrell 6 epler og kutt dem i terninger. Halvparten kokes inn med litt skukker til puré. Ha i resten av eplene som trekkes møre i den varme puréen. Avkjøl. Pisk fløte og sukker. Rør inn Nýr til slutt. Om ønskelig kan…
Rør sammen Nýr, vaniljestang og sukker. Vend forsiktig inn prisket krem. Legg denne over dine sukrete favorittbær. Dryss over knust søt kjeks. 200 g Nýr 2 dl krem 5 ss sukker 1/2 vaniljestang (kun margen) Foto: Carl Martin Nordby Oppskrift: Øyvind Hjelle
Nok til 24 porsjoner Pisk sammen egg og sukker. Ha i Philadelphiaost, Nýr og vaniljesukker. Piskes til fin masse. Kjeks og sukker kjøres fint i kjøkkenmaskin sammen med smeltet smør. Trykk deigen ut i to ringformer. Ha over ostemassen. Stek på 110 grader i 30-40…
Nok til 24 porsjoner. Pisk egg og sukker seig. Pisk eggehviter og 1/2 dl sukker til lett marengs, og ha den i eggemassen. Pisk kremfløte og Nýr lett sammen med vaniljesukker og vend det inn i eggemassen. Hell passende former. 8 eggeplommer 2 dl sukker…
Nok til 4 porsjoner Legg gelatinplatene i kaldt vann. Skrap ut frøene fra vaniljestangen. Varm opp fløte, sukker, vaniljefrøene og vaniljestangen til kokepunktet. Ta ut vaniljestangen. Klem ut vannet fra gelatinen og rør gelatinen inn i fløteblandingen. Avkjøl til fingertemperatur, og ha i Nýr. Sett…
Nok til 5 porsjoner. Blansjér rosenkålen, og del den i fire. Kok inn fløten til halv mengde. Smak til med Nýr og litt sukker. Nå kan rosenkålen vendes i. Salt og pepper etter smak. 350 g rosenkål 2 dl fløte Nýr etter smak Litt sukker…