404, Not Found Try again

Eplekake med Nýr

Nok til 2 gastrobakker. Kjør smør og melis i kjøkkenmaskin. Tilsett egg og hvetemel og bland det sammen til en glass masse som settes til kjøling i 1 time. Kjevles ut til to gastrobakker. Forstek på 175 grader i 10 minutter. Skrell ca 20 epler…

Continue reading →

Ostekake med Nýr

Nok til 24 porsjoner Pisk sammen egg og sukker. Ha i Philadelphiaost, Nýr og vaniljesukker. Piskes til fin masse. Kjeks og sukker kjøres fint i kjøkkenmaskin sammen med smeltet smør. Trykk deigen ut i to ringformer. Ha over ostemassen. Stek på 110 grader i 30-40…

Continue reading →

Blåbærpai med Nýr

Blåbærpaien serveres gjerne med vaniljeis, nyplukka blåbær eller Nýrkrem. Du trenger: Paiform, bolle, kjele og sikt. Bunn 175 g mykt smør 4 ss sukker 2 eggeplommer 4,5 dl hvetemel 1 ts bakepulver Rør smør og sukker luftig og tilsett eggeplommer. Sikt inn det tørre og…

Continue reading →

Nýr-kake

Knus kjeksen og bland inn krydder og smør. Press kjeks/smørblandingen i en kakeform over hele bunnen og opp på kanten av formen. Sett kakeformen kaldt. Bland fyllet sammen med Nýr, melis, vanilje. Visp et egg av gangen inn i blandingen. Hell fyllet over kjeksblandingen i…

Continue reading →

Vaffelrøre med Nýr

Nok til 10-15 vaffelplater Blandes til glatt røre. Melk og mel-mengde kan varieres etter ønske. 1,5 dl sukker 1 ts vaniljesukker 4 dl melk 4 ss Nýr Mel 1 ts bakepulver Kardemomme 100 g smør Foto Marte Garmann Oppskrift Thomas Pedersen

Continue reading →

Ostekake

Pynt ostekaken med friske bær eller frukt, eventuelt legg et lokk med gelé over ostekaken og la lokket stivne. Du trenger: Springform 25 cm, bolle, kjele, visp Bunn 1 pakke Bixit kjeks 120 gram Smør Knus kjeksen til smuler og bland kjeks og smør. Dekk…

Continue reading →

Småkaker med Nýr

Bland alt det tørre godt sammen. Rør inn eggehviter og Nýr. Rør inn smøret til slutt. Ha på sprøytepose og fyll i ønskede former. Bakes på 205 grader i 5-­10 min. Alt etter størrelse. Dryss over melis eller yopol. Serveres varme. 250 g sukker 125…

Continue reading →

Rabarbrapai med Nýr

Server paien lunken eller kald med vispet krem, Nýrkrem eller is til. Du trenger: bolle, kjøkkenmaskin, kniv, skjærefjøl Paibunn 3 dl hvetemel 1 dl sukker 1 tskje bakepulver 150 gram meierismør Ha ingrediensene i bollen til kjøkkenmaskinen. Kjør til deigen har samlet seg. Trykk ut…

Continue reading →