Knus kjeksen og bland inn krydder og smør. Press kjeks/smørblandingen i en kakeform over hele bunnen og opp på kanten av formen. Sett kakeformen kaldt.
Bland fyllet sammen med Nýr, melis, vanilje. Visp et egg av gangen inn i blandingen. Hell fyllet over kjeksblandingen i formen. Stekes på 140 grader i ca 30 minutter til blandingen har stivnet, pass på så det ikke stekes for lenge. Ta kakeformen ut av ovnen og legg på lokk av topping etter ønske.
Bunn:
1 pk bixit el.a. kjeks
1 ts krydderblanding av kanel, nellik og allehånde
100 gr smeltet meierismør røres inn i kjeksen
Fyll:
500 g Nýr
180 g melis og
2 ts god vanilje
4 egg
Topping:
Alternativ 1
1 kopp fløte
3 ss Nýr
1 eggeplomme
Visp godt sammen og legges på toppen av kaka. Rasp litt muskatnøtt på toppen. Etterstek ved 170 grader i 7-8 min. Avkjøles og nytes.
Alternativ 2
Visp Nýr med melis og ekte vanilje etter smak
Legges på som lokk når kaka er nedkjølt. Kan røre inn litt bringebær, jordbær i noe av kremen og bruke kakesprut til pynting.