Nýr - syrlig, kry ferskost

- Et nisjeprodukt fra Grøndalen Gårdsmeieri i Nes

Nýr kan brukes som frisk følge til frokostblandinger, et alternativ til rømme i all matlaging, i stedet for annen ferskost i ostekaker og som magert tilbehør til dessert i stedet for kremfløte.

Nýr er produsert av økologisk pasteurisert helmelk uten noen form for tilsetningsstoffer. Mysen er silt av uten bruk av løpe. Når melken er syrnet ferdig henger vi opp massen i osteposer slik at mysen renner av. Dette gir Nyr en fantastisk konsistens. Nýr er ikke homogenisert.

Se historien til kuene og Nýr
Vi besøker Maaemo for å se hvordan de legger opp en rett med Nýr.

Kry på flere måter
Nýr er også kry fordi vi er stolte av Nýr, og hvordan produktet vårt blir til. Vi håper at ferskosten også vil gjøre brukerne kry når de bruker Nýr i rettene de lager. Navnet Nýr er satt sammen av Ny og yr. Nytt produkt, ny smak, ny driftsmåte med kalv sammen med mor. Yr og glad ku, yr kalv, yr bonde og yr kokk. Dette blir Nýr!

Nýr i butikk
Nýr får du kjøpt i flere Meny butikker i Oslo – samt i Meny Bø, Meny Grim, Meny Skedsmokorset, meny Gystadmarka, Meny Tangen og i begge Jacobsbutikkene. Du får også Nýr på Mega Årnes, Kiwi Auli, Spar Jølstraholmen og hos Eide Handel. Folvell gårdsbutikk, BesteFarHuset og Dyrket.no har også Nýr.
Nýr kan leveres til Meny-butikker over hele landet, ta kontakt med ferskvare-sjefen i en butikk i ditt nærmiljø.

Ønsker din butikk å selge Nýr, ta kontakt med Lars Kristian Grøndahl.