Suppa kan serveres både varm og kald.
Legg en skje med Nýr i suppa før servering!
Rabarbrasuppe
360 gram rabarbra
1,5 dl sukker
1 liter vann
1 stk vaniljestang
1 stk kanelstang
1,5 ss potetmel
0,2 dl kaldt vann
Skyll rabarbraen godt og skjær det opp ca 1 cm store biter.
Kok opp vann, ha i sukker, vanilje og kanel.
Ha i rabarbraen og la suppen småkoke i 10-15 minutter.
Pass på så det ikke blir en fin grøt, det skal fortsatt være noen hele biter med rabarbra igjen.
Rør potetmelet ut i litt kaldt vann før du heller det i suppa under omrøring.
Suppa skal bare varmes opp til kokepunktet etter du har hatt i potetmelet.
Nýrtopping
1 dl Nýr
1 stk vaniljestang
150 g melis
Bland sammen Nýr, melis og vanilje. Visp godt og legg på toppen av suppa før servering.