Blåbærpaien serveres gjerne med vaniljeis, nyplukka blåbær eller Nýrkrem.
Du trenger: Paiform, bolle, kjele og sikt.
Bunn
175 g mykt smør
4 ss sukker
2 eggeplommer
4,5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
Rør smør og sukker luftig og tilsett eggeplommer.
Sikt inn det tørre og bland godt. 2/3 av bunn presses ut i bunn av smurt rund form. Stekes ved 200 grader i 10 min på nederste rille. Avkjøl bunnen. Skru ovn ned til 175 grader. Trykk resten av deigen rundt kanten av formen.
Blåbærfyll
1 l blåbær
1 1/2 dl sukker
4 ss maisenamel
1/2 ts revet sitronskall
1/2 ts kanel
1 klype muskatt
Kok opp blåbær, sukker, maisenasmel, stronskall, kanel og muskatt under god omrøring.
Avkjøles noe før bærfyllet helles opp i formen.
Topping
2 eggeplommer
4 1/2 dl Nýr
1 dl sukker
2 ts vaniljesukker
Bland sammen eggeplomme, Nýr, sukker og vaniljesukker.
Legges forsiktig opp over bærfyllet.
Stek paien ved 175 grader i ca 45 min til gylden oppå.
Avkjøles før servering.