Nýr - syrlig, kry ferskost

- Et nisjeprodukt fra Grøndalen Gårdsmeieri i Nes

Nýr kan brukes som frisk følge til frokostblandinger, et alternativ til rømme i all matlaging, i stedet for annen ferskost i ostekaker og som magert tilbehør til dessert i stedet for kremfløte.

Nýr er produsert av økologisk pasteurisert helmelk uten noen form for tilsetningsstoffer. Mysen er silt av uten bruk av løpe. Når melken er syrnet ferdig henger vi opp massen i osteposer slik at mysen renner av. Dette gir Nyr en fantastisk konsistens. Nýr er ikke homogenisert.

Kry på flere måter

Nýr er også kry fordi vi er stolte av Nýr, og hvordan produktet vårt blir til. Vi håper at ferskosten også vil gjøre brukerne kry når de bruker Nýr i rettene de lager. Navnet Nýr er satt sammen av Ny og yr. Nytt produkt, ny smak, ny driftsmåte med kalv sammen med mor. Yr og glad ku, yr kalv, yr bonde og yr kokk. Dette blir Nýr!

Nå i butikken

Nýr er tilgjengelig hos en rekke Meny-butikker rundt om i landet, f.eks. Meny Colosseum, Meny Oslo City, Meny Ringes Park og Meny Jahrhuset. Nýr er også tilgjenglig i enkelte Coop Mega-butikker på Østlandet.

Nýr kan leveres til Meny-butikker over hele landet, ta kontakt med ferskvare-sjefen i en butikk i ditt nærmiljø.

Ønsker din butikk å selge Nýr, ta kontakt med Hans Arild Grøndahl.